Donkere kringen/wallen

Wat is het?

Donkere kringen en wallen onder de ogen zijn twee verschillende dingen. Een wal is een uitbochting onder het oog naar buiten en ontstaat door een te veel aan huid of vet. Het vet onder het oog zorgt ervoor dat het oog kan draaien ten opzichte van de oogkas. Bij sommige mensen is de oogkas anatomisch te klein voor het vet. Dit is vaak genetisch bepaald, als je ouders wallen hebben heb je grotere kans ook wallen te krijgen. Ook ouderdom speelt hierbij een rol.

Donkere kringen zijn de donkere kleur je ogen. Donkere kringen kunnen ook genetisch bepaald zijn maar kan ook veroorzaakt worden door een gebrek van vocht onder het oog. Gebrek aan vocht kan veroorzaakt worden door een tekort aan vocht in het lichaam, of door ziekte of slecht slapen. Hierdoor wordt de huid onder je ogen dunner en zie je de kleur van het botvlies van je schedel.

Behandeltips
Thuisverzorging

Goed slapen, voldoende water drinken, weinig of geen alcohol of cafeïne drinken zodat je voldoende vocht vasthoudt zijn manieren om donkere kringen te voorkomen.