Huidverslapping

Wat is het?
Responsive image

De huid bestaat uit meerdere lagen: de bovenste huidlaag is de opperhuid, de lederhuid zit daaronder en daaronder het onderhuids bindweefsel. Naarmate we ouder worden, wordt de opperhuid dunner, het aantal bloedvaten en talgklieren van de lederhuid wordt minder en de stevigheid van het onderhuids bindweefsel verminderd. Verder reduceert de celdeling en het collageennetwerk in onze huid. Door al deze zaken wordt de huid slapper. Het verouderingsproces begint al rond je 25e jaar.

Kenmerken

Vooral bij handen, bovenoogleden, de kaaklijn en de hals wordt de verslapping van de huid steeds duidelijker naarmate je ouder wordt.

Oorzaken

Oorzaak is vooral het ouder worden maar er zijn omstandigheden of gewoontes die de huidverslapping verergeren:

  • Stress/ziekte/Medicijnen.
  • Veel zonnen, in de zon of via de zonnebank.
  • Roken.
  • Geen huidsverzorgingsproducten gebruiken.
  • Verkeerde eetgewoontes.
Behandeltips

Natural Face lifting helpt op een natuurlijke manier zonder extra stoffen bij het behandelen van huidverslapping.

Ook mesotherapie en micro needling helpen bij het behandelen van huidverslapping. In de salon werken we met mesotherapie en micro needling die voedingsstoffen in de diepere delen van de huid inbrengt en de aanmaak van collageen stimuleert waardoor het bindweefsel weer veerkrachtig en elastisch. Hierdoor verminderen de rimpels en hervindt de huid zijn mooie uitstraling, wordt compacter en egaler.

Thuisverzorging

Huidverzorgingsproducten en een goede beschermingsfactor tegen de zon helpen om huidverslapping te verminderen.