Rimpels

Wat is het?

Er zijn ruwweg 3 soorten rimpels:

  • Fijne rimpels die ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid. Deze rimpels verdwijnen bij het licht aanspannen van de huid.
  • Diepe rimpels: dit zijn in meer groeven en plooien.
  • Fronsrimpels: deze rimpels opstaan door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren.

De eerste twee soorten rimpels ontstaan door huidverslapping bij het ouder worden. Bij het ouder worden verandert de huid, de opperhuid wordt dunner en er wordt onderhuids minder bindweefsel en elastieken aangemaakt. Dit begint al op middelbare leeftijd. Wanneer de huid veel wordt blootgesteld aan de zon verslapt de huid zelfs sneller. Ook roken kan aanleiding geven tot snellere vorming van rimpels. Zie ook huidverslapping.

Responsive image
Behandeltips

Natural Face lifting is een natuurlijke facelift voor vrouwen en mannen. Door de combinatie van verschillende tonifiërende en drainerende technieken bereiken we het resultaat van een facelift op een natuurlijke manier.

Verder werk ik in de salon met mesotherapie en micro needling die voedingsstoffen in de diepere delen van de huid inbrengt en de aanmaak van collageen stimuleerd waardoor het bindweefsel weer veerkrachtig en elastisch. Hierdoor verminderen de rimpels en hervindt de huid zijn mooie uitstraling, wordt compacter en egaler. Ook de Acid/Fruitzuren behandeling helpt tegen rimpels.

Thuisverzorging

Het ontstaan van rimpels hoort bij een normaal verouderende huid. Voorkom het verouderingsproces te versnellen door goede bescherming voor de zon te gebruiken en bijvoorbeeld niet te roken.